default logo

Email, agenda’s en contactpersonen FAQ

 • IMAP

  Voor het lezen van email raden we aan om het IMAP protocol te gebruiken. Dit heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van POP3. zet SSL aan en gebruik poort 993 op server mail.pn.nl Het is overigens belangrijk dat de gebruikte taal van uw email client overeenkomt met de taal die door u is ingesteld in de webmail interface. Hiermee wordt voorkomen dat ongewenste foldernamen in uw IMAP client verschijnen (bijvoorbeeld "Inbox" in plaats van "Postvak IN")
 • POP3

  Alhoewel we IMAP aanbevelen wordt POP3 ook ondersteund. Gebruik poort 995 op server mail.pn.nl met SSL ingeschakeld.
 • SMTP

  Voor het verzenden van berichten via SMTP is authenticatie verplicht, dat wil zeggen dat u het email adres en password van uw account moet meezenden. Gebruik poort 465 op server mail.pn.nl met SSL ingeschakeld.
 • Agenda's en contacten

  Ons email platform ondersteunt de standaard protocollen iCal en CalDAV voor agenda's en CardDAV voor contactpersonen. U kunt de URL's voor het instellen van iCal op uw mobiele apparaten terugvinden in de instellingen sectie van uw webmail account. Voor meer informatie over het gebruik van CalDAV, CardDAV en iCal op het Axigen platform, klik hier
 • Webmail

  Via de webmail interface kunt overal ter wereld bij uw berichten, agenda en contacten komen via een webbrowser. Handig voor op reis! Daarnaast zijn allerlei zaken via de webmail interface instelbaar zoals o.a. uw vakantie/afwezigheids boodschap, taal voorkeur, gewenst password en beveilgingsvragen voor het geval u een keer uw password vergeten bent. https://mail.pn.nl
 • Waarom SSL?

  SSL zorgt ervoor dat communicatie tussen uw email client en onze servers wordt versleuteld. Door deze encryptie is het niet mogelijk dat een derde partij uw berichten kan onderscheppen en meelezen. Het beveiligingscertificaat zorgt er tevens voor dat u kunt zien dat de webmail site authentiek is en niet een vervalsing.
 • Hoeveel ruimte heb ik?

  Alle accounts zijn standaard voorzien van 25GB opslagruimte en premium features zoals agenda, contactpersonen en notities.
 • Apple iOS instellen

 • Android instellen

 • Ik ben mijn password kwijt. Wat nu?

  Wachtwoorden worden met encryptie opgeslagen en zijn ook door ons niet op te vragen. Als u in webmail bij "instellingen" een alternatief email adres heeft ingevuld, of een van de beveiligingsvragen hebt beantwoord, kunt het password zelf resetten via de "wachtwoord vergeten" link op de webmail inlogpagina. Indien u dit niet heeft gedaan neem dan contact op met onze support desk.
 • SPF, DomainKeys & DMARC

  Als je email verstuurt via mail.pn.nl en je gebruikt een eigen domeinnaam, dan is het aan te bevelen om de volgende DNS records aan te maken:

  TXT v=spf1 include:spf.pn.nl -all

  Domainkeys:
  s1._domainkey.[jedomein.naam]. CNAME s1._domainkey.pn.nl

  DMARC
  _dmarc.[jedomein.naam] TXT v=DMARC1; p=none